Speler

Ik werk soms ook als speler/actrice, vooral in jeugdtheatervoorstellingen. Hieronder enkele voorbeelden van voorstellingen, zie ook het kopje 'Maker' en mijn cv. 

Foto: Tim Hillege, Parade Amsterdam. 

Voorstellingen 

HUP! - CollectieF FoenF 

Een beetje magnetron komt met een handleiding van minstens 40 kantjes in tien talen. Maar als je een kind krijgt, zit er geen gebruiksaanwijzing bij. Terwijl opvoeden tegenwoordig een onmogelijke klus is. Net als opgevoed worden trouwens.

HUP! is een speelse voorstelling over engelengeduld en handen in het haar. Zijn wij volwassenen wel de echte experts als het over opvoeden gaat? Hoe vinden onze kinderen eigenlijk dat wij op ze moeten reageren? Wat als we ons laten bijscholen door de ultieme ervaringsdeskundigen: de kinderen zelf!


Concept/spel: Jacqueline Boot, Eva Knibbe, Annette de Ruiter, Eva van Welzenis, Kim van den Bemt. 

Vanaf 2019 opnieuw te zien op Theaterfestival de Parade, in het Hofplein Theater en op Hoogte80 Festival Arnhem. Foto: Theaterfestival de Parade.

De Gruffalo - Jeugdtheater Hofplein 

De Gruffalo is een meespeelvoorstelling voor in de kleuterklas, op basis van het boek van Julia Donaldson & Axel Scheffler. Een muis schrikt zijn belagers af door een afschrikwekkend fantasiedier als vriend te verzinnen: de Gruffalo. Maar dan loopt Muis de Gruffalo echt tegen het lijf… Over de kracht van verbeelding, moed en vindingrijkheid.

Foto: Joep van Aert, de Gruffalo, Jeugdtheater Hofplein, Afdeling Educatie. 

BoLo Belooft: Succes - Roxanne Stam/ Podium Mozaïek. 

Bolo Belooft: Succes is een absurde, interdisciplinaire theatervoorstelling over de verschillende bewoners van een zoetgekleurd sprookjesbos. Iedereen leeft vredig langs elkaar heen tot de natuur alles op zijn kop zet. Het wordt gespeeld door buurtbewoners uit de Bos en Lommerbuurt in Amsterdam, van wie er drie professioneel acteur zijn. De voorstelling kwam tot stand aan de hand van persoonlijke verhalen van de spelers.

Regie: Roxanne Stam. Spel: Kim van den Bemt, Thomas Bijsterbosch, Vefa Ocal en buurtbewoners. Podium Mozaïek, Westwaarts Festival 2016. 

metDressing - Performance op maat

metDressing is een vrouwelijk performance collectief dat interactieve acts ontwikkelt en uitvoert voor de randprogrammering van festivals, feesten, beurzen en open dagen. Onze performances kenmerken zich door positieve energie en persoonlijke aandacht voor de bezoeker.

Concept, zakelijke & artistiek leiding: Tessel Schmidt, Gian van Grunsven. 
Foto: Tessel Schmidt, Ragazze Paparazze. 

Nu ik later groot ben

Nu ik later groot ben gaat over dat meisje alleen in het café. Ze is geworden wat ze nooit wilde zijn... Zomaar iemand. Een voorstelling over dat waar ze van droomt en het essentiële talent dat ze mist: kunnen kiezen. Over wat als, had ik maar en wat dan nog. Over het diepe, bijna springen en iets met eikenbladsla (200 gram).

Concept/tekst/spel: Kim van den Bemt. Begeleiding: Desirée van Haaren, Gian van Grunsven, Alinde Hoeksma. Café Theater Festival, De Eenzamers, Horizontoer 2013. 
Foto: Jelle IJntema.

Doornroos - Danstheater Adentro

Drie slapende meisjes ontvangen onverwacht een brief van dé Prins: 'Ik kom eraan... P.’
Nu ze weten dat de Prins onderweg is om hen wakker te kussen, kunnen ze nergens anders meer aan denken. Doornroos is een dansvoorstelling over ergens in geloven en daar vastberaden naar op zoek gaan. Een sprookje, onvoorspelbaar zolang het nog niet afgelopen is. Dans, theater en animaties komen samen in deze voorstelling, gebaseerd op het prachtige boek Brieven aan Doornroosje van Toon Tellegen.

Regie/choreografie: Relinde Moors.
Spel/dans: Kim van den Bemt, Annelies Mertens, Lydia Müller.
2010-2012, Kunstbalie Brabant, Theater de Meervaart, Hollandse School Singapore.


'Las Bellas Durmientes', een korte eerste versie, speelden/dansten Laura van Hal en ik op het Festival Internacional Cervantino Callejero del Cleta, Mexico. 
Foto's: Laura van Hal, Relinde Moors.