Theatermaker/ Regisseur

Ik hou van theatermaken met allerlei verschillende mensen. Meestal met kinderen of jongeren, maar ook met senioren met een verhaal of met collega's/professionele spelers. Vaak vanuit zowel tekst als beweging. Steeds vanuit een fascinatie voor hoe mensen zich gedragen (en waar ze vastlopen). Hieronder enkele voorbeelden. Zie ook het kopje 'Speler' en mijn cv. 


Foto: Tim Hillege, Caland Lyceum 2017. 

Vanaf december 2019: 

Krauw 

Als je slaapt is je ziel op reis. 
Niemand weet waarnaartoe. 
En als iemand plotseling wakker schrikt, 
heb je kans dat ie niet op tijd terug is... 


In een wereld tussen slaap en waak wonen kinderen die niet zomaar kinderen zijn. Kinderen met een vleugje vogel in het bloed. Kinderen van wit. En zwart. Hier leven zij wat uit hun binnenste opwelt. In een droomachtig, engelachtig niemandsland gaat het over grenzen. Over hoogmoed nodig om te durven vliegen. En vallen. Over hard en soms heel zacht. Ze loeren, krioelen, kruipen waar ze gaan kunnen. Ze nemen je mee. 


Een fysieke, grimmige en licht absurde voorstelling met jonge kinderen als spelers. Geurend naar de fantasierijke en ongrijpbare werelden van Tim Burton. 


Van binnen ben ik honderd 
Van binnen ben ik blauw 
Van binnen kan ik vliegen 
Van binnen ben ik rauw. 

uit ‘Falling Dreams’ – Monique Corvers. 
Foto: Joep van Aert.

Een greep uit eerdere voorstellingen: 

De Show van je Leven 

Een theatrale poging om de kunst van het leven te vangen. 

Hoe ouder hoe wijzer. Dat zeggen ze toch? Of werkt het niet zo? Vanuit een bijzonder project waarin kinderen en ouderen elkaar ontmoetten en interviewden, presenteert de Theaterschool Almere twee generaties op toneel. In een dansante en ontwapenende show vol tegeltjeswijsheden, antwoorden, en vooral steeds meer vragen.


Corrosia Almere, juni 2018. Foto: Gaby Waakhuijsen. 

Dagdromers - PS|jong 

Vandaag is alles mogelijk. 

In de locatieproductie Dagdromers maken de twaalf jongeren van PS|jong een nieuw begin. In een grote lege loods bouwen zij aan hun gedroomde stad. Een dappere poging om al hun dromen te vangen in een gezamenlijk beeld. Maar waar begin je als je je ideale plek wilt creëren? Wie is de baas? Of: als ieders stem evenveel telt, naar wie luister je dan? De één verdwaalt in zijn dromen, de ander denkt lang en hard na over praktische bezwaren, een derde begint lukraak te timmeren. Wie weet komt er zomaar iets van de grond.  

PS|theater Leiden, 3-11 februari 2018. 
Regie: Jacqueline Boot, Kim van den Bemt. Foto: Anika van de Wijngaard.

Drip - Over het IJ Festival/Grachtenfestival

Drip - of het verhaal van de trekkende mensch 

Waar was ik gebleven? Ik kruip druip de kade op. Ik zwem mezelf een nieuwe plek. Plok. Als ik kon kiezen waar, dan niet hier. Maar daar. Waar ik kan staren, fluisteren en het er niet toe doet of ik hoorbaar ben. Over klinken, medeklinken, klotsen, uitlopen, weglopen. Ver weg. Over dwalen. Ver dwalen. Door weer. Door wind.

Concept, regie en spel: Annemieke Ros, Kim van den Bemt. Muziek: Matteo Mijderwijk. 
Route Eilandvariaties, juli/augustus 2016. Foto: Saris en den Engelsman. 

Wie niet weg is - NTjong

Wie niet weg is, is gezien

Voor het tweede jaar op rij maakt NTjong voor Theater Na de Dam met jonge spelers een voorstelling gebaseerd op verhalen over de Tweede Wereldoorlog. Dit keer richten makers zich op verdwenen Haagse families. Onderdeel van de research zijn gesprekken tussen jongeren en ouderen, die als ooggetuigen nog kunnen vertellen over hoe het was om jong te zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog in Den Haag. Want hoe zagen de Kerkstraat, de Frederiksstraat en de Koninginnegracht er uit tijdens de oorlog en wie woonden daar? Vanuit een oude school in Willemspark geven de jongeren in de oorlog verdwenen families weer voor even een gezicht. 

Makers: Lisa Giezen, Julia Schmitz, Khouloud Zaher, Kim van den Bemt. Begeleiding: Hanna Timmers. Eindregie: Muriël Besemer. NTjong Den Haag, mei 2016. Foto: Julia Schmitz. 

Koning Koen en de Draak - Stichting de Rest 

Een beweeglijke voorstelling voor kleuters, hun ouders en iedereen die weleens een draak verslaat. 

De voorstelling is gemaakt op basis van het gelijknamige boek Koning Koen en de Draak, uit de prentenboek top 10 van 2015, en wordt gespeeld door jong acteertalent (12-18 jaar) van Theaterschool de Rest in bibliotheken in de Vechtstreek. De voorstelling speelt in het kader van de Nationale Voorleesdagen en Cultuur Beweegt.

Stichting de Rest/Bibliotheken Vechtstreek, januari 2015. Foto: Kim van den Bemt.